MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı kuşburnu
- 2-3 yemek kaşığı ıhlamur
- 1 yemek kaşığı adaçayı
- 3 adet okaliptüs yaprağı
- 1 çubuk tarçın
- Elma kabuğu
- 5 adet papatya
- 2 tatlı kaşığı zencefil
YAPILIŞI
- Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.
- Bir demlik su kaynatılır.
- Bir fincan kış çayı için, karışımdan bir tatlı kaşığı, sıcak suya katılır.
- Fincan sayısı kadar, tatlı kaşığı ölçüsünde karışım suya eklenir ve 5-10 dakika aralığında demlenmeye bırakılır.
- Demlenen çay, süzülerek fincanlara alınır.
- Çayın içine tercihen limon sıkılabilir veya bir çay kaşığı bal eklenebilir.
Afiyet ve şifa olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder