MALZEMELER:
- 3 adet büyük boy yumurta
- 250 gram toz şeker
- 200 ml. ayçiçek yağı
- 1/2 su bardağı kakao
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/4 çay kaşığı tuz
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz büyük boy yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
- Toz şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Ayçiçek yağını katıp karıştırma işlemini sürdürün.
- Mısır nişastası, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ayrı bir kaba alın. Çok az miktarda tuz ilave edin.
- Çırpılmış sıvı malzemelere azar azar eklediğiniz mısır nişastalı karışımı katıp alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırma işlemini sürdürün.
- Kıvam alan kek hamurunu, hafifçe yağlanmış ve kakaoyla kaplanmış kek kalıbına aktarıp üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kabarıp hafif bir renk alana kadar pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirip kalıbından çıkardıktan sonra dilimler eşliğinde servis edin.
0 yorum :
Yorum Gönder