31 Ocak 2017 Salı

Şeker Hamuru Pasta Tarifi


MALZEMELER
  • 750 - 850 gram pudra şekeri
  • 300 gram beyaz Marshmallow
  • 3 yemek kaşığı su
  • Bitkisel yağ


YAPILIŞI
  • Öncelikle pudra şekerini büyük, derin bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
  • Bir diğer kapta marshmallowları ve 3 yemek kaşığı suyu mikrodalga fırında, yavaş yavaş eritin.
  • Mikrodalganız yoksa, benmari usulü eritebilirsiniz.
  • Mikrodalga eritme işlemine, 10 saniye mikrodalga fırında beklettikten sonra çıkarıp çatalla ezmek ve tekrar 10 saniye fırına koyarak işlemi tekrarlamak suretiyle, marshmallowların hepsi ezilinceye kadar devam edin.
  • Bu aşamada istediğiniz renkte gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. 
  • Erimiş marshmallowları iyice karıştırıp, boyayı yedirdikten sonra, karışımı soğutmadan pudra şekerinin üzerine dökün.
  • Hamurun yapışmaması için, bitkisel yağdan bir miktar elinize sürün ve kenarlardan pudra şekerini alıp, ortaya, marshmallowların üzerine dökerek yoğurun. Kurumaması için, streç folyo ile sarıp, kapalı bir kutuda muhafaza edin.
  • Şeker hamurunu bir gün dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.
  • Hamuru kuru ve serin bir yerde saklamaya ve buzdolabına koymamaya özen gösterin.
  • Tarifimizle yaptığınız şeker hamurlu pasta, kurabiye vb. yiyeceklerin fotoğraflarını sayfalarımızı etiketleyerek paylaşmayı unutmayın! :)

Afiyet bal şeker olsun! :) 

0 yorum :

Yorum Gönder