MALZEMELER
- 1 top lahana
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı bulgur
- 1 adet küçük boy havuç
- Tercihe göre 1 avuç haşlanmış mısır
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
HAZIRLANIŞI
- Lahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak tuzlu suda haşlayın.
- Bir tencereye sıvı yağı koyun ve ince yemeklik şeklinde doğranmış soğanları kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesleri sırasıyla ekleyip kavurun.
- Salçayı ve tercih edilen baharatları ekleyin.
- Daha sonra haşlanmış lahanaları süzerek tencereye koyun.
- Tüm malzemeler bir aradayken birkaç dakika daha kavurun.
- Daha sonra bulgur ve haşlanmış mısırı da koyarak karıştırın.
- Sıcak suyunu da ilave ederek pişirin.
- Pişmesine yakın, mısır ununu bir kasede yarım bardak su ile karıştırın ve çorbanın içerisine katın.
- Bir miktar daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve kaselerde servis edin.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder