Ayva Tatlısı, oldukça pratik ve masrafsız bir tatlıdır. Biz 4 kişilik olarak belirledik; siz dilerseniz oranlarını artırarak kalabalık sofraları dilediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz. :)
MALZEMELER
- 2 ayva
- 4 kahve fincanı su
- 6 kahve fincanı şeker
- 8-9 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- Dilediğiniz kadar kaymak veya krem şanti
- Ceviz veya fındık
YAPILIŞI
- Öncelikle ayvaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
- Ardından ayvaları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın.
- Ayvaların altını düz bir şekilde kesin ki tencereye kolay dizilsin.
- Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de ayrı bir kapta biriktirin. Çünkü çekirdekler ayvanın renginin kırmızılaşmasını sağlayacaktır.
- Temizlediğiniz ayvaları, kararmaması için limonlu suya koyun ve bir süre bekleyip çıkarın.
- Büyük bir tencereye ayvaları yerleştirip, her ayvanın üzerine 1 buçuk fincan şeker ekleyin. Şeker kullanmıyorsanız, dilediğiniz kadar oranlayabilirsiniz.
- Karanfil, çubuk tarçın ve ayva çekirdeklerini üzerine serpiştirin.
- Tencerenin ağzı kapalı olarak, orta ateşte, ayvaların rengi kızarıp, yumuşayana kadar kaynatın.
- Pişen ayvaları bir tabağa alıp ılınmasını bekleyin.
- Ayvaların ortasına damak zevkinize göre kaymak, krem şanti, ceviz ve fındık ekleyin.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder