MALZEMELER
- Yarım kilo nohut
- Yarım kilo kuşbaşı dana ya da kuzu eti
- Yarım kilo küçük soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Sıcak su
YAPILIŞI
- 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda, akşamdan nohutu ıslatın. Eğer ıslatmadıysanız üzülmeyin; bunun yerine yarım saat suda haşlamanız da yeterli olacaktır.
- Şişen nohutları yıkayın ve üzerlerine 2 parmağı geçecek kadar su ilave edip, kısık ateşte dağıtmadan pişirin.
- Bir yanda, etleri, suyunu çekene kadar kavurun.
- Etlerin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave edin ve bir süre karıştırın.
- Küp küp doğranmış soğanları, zeytinyağında kısık ateşte kızartın ve nohutun içine ilave edip karıştırın.
- Soğanları kızarttığınız yağa, biber ve domates salçasını ilave edip kavurun.
- Üzerine yemeğin suyundan, yarım su bardağı ilave edip, salçayı sulandırın.
- Hazırladığınız salçalı suyu ve tuzu, nohutun içine ilave edip kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin.
Etli nohutunuz servise hazır! Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder