29 Kasım 2016 Salı

Sağlıklı Öğün Arayanlara Özel: Susamlı Çıtır Tavuk!


Çocukların vazgeçilmezi kızartmalar, hazırlaması en kolay ve en kısa sürede pişen yemek çeşitlerindendir. Kızartmaların olumsuz yanı ise, besin değerinin düşük, yağ oranının yüksek olmasıdır.
Biz de bu hafta sizlere, kızartmaların olumsuz özelliklerini en aza indirebileceğiniz, oldukça sağlıklı bir yöntem hazırladık: susam ve yumurta solu, enfes çıtır tavuk parçacıkları! Susamlı çıtır sor, yağın iç kısma geçmesini önler ve tavuğun az yağlı olmasını sağlar. Mineral oranı yüksek olan susam da, kızartmanızın besin değerini artırır.

MALZEMELER
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 paket susam
  • 1 adet yumurta
  • 2 kaşık un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
  • 2 adet tavuk göğsünü, sudan geçirdikten sonra ince şeritler halinde kesin. (Çok uzun olmamasına özen gösterin çünkü uzun parçalar kızartma sırasında dağılabilir.)
  • Tavukları batıracağınız sos için, orta boy, derin bir kase hazırlayın.
  • İçine yumurtanızı kırın, yumurtanın üzerine biraz tuz ve karabiber ekleyerek, bir kaç dakika kadar çırpın. (Tercihe göre, yumurtanın sadece sarısını veya tamamını kullanabilirsiniz.)
  • 2 farklı düz tabağa unu ve susamı ayrı ayrı dökün.
  • Tavuk parçalarını önce una, ardından yumurtalı karışıma, son olarak da susama batırın.
  • Düz bir tavada kızdırdığınız yağın üzerine, sosladığınız tavuk parçalarını yerleştirin.
  • Yağsız ve yanıksız kızartma yapmak için, yağı önce yüksek ateşte kızdırın; ardından altını orta ayarda sabitleyin.
10 dakika kızarttıktan sonra, tavuklar artık servise hazır!
Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder