10 Eylül 2016 Cumartesi

Mis Kokulu, Pirinçleri Tane Tane Pilav Tarifi!



MALZEMELER
  • 1 kap pirinç
  • 1,5 kap tavuk suyu ya da sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
YAPILIŞI
  • Pirinci bol su ile yıkayın. 20 dk kadar tuzlu ve ılık suda bekletin ve sonra suyunu süzün.
  • Tencerede tereyağını eritip, suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurun.
  • Pirinçler birbirine yapışmaya başladığında kaynamış su veya et suyunu, tuzu ekleyin ve önce yüksek, sonra kısık ateşte pilavın üzeri delik delik oluncaya kadar pişirin.
  • 10-15 dk dinlendirin, tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder