9 Haziran 2016 Perşembe

Sofraların Şahı: Meşhur Arabaşı Çorbası!


MALZEMELER
Hamuru için;
  • 6 çorba kasesi su
  • 1 çorba kasesi un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Çorba İçin;
  • 1 bütün tavuk eti
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4.5 litre su 
YAPILIŞI
  • Üç çorba kasesi suyu bir tencereye alın ve kaynatın. 
  • 3 çorba kasesi suya unu ekleyip iyice karıştırın. 
  • Tel süzgeçten geçirip, kaynamakta olan suya ilave edin. 
  • Ara vermeden hep aynı yönde, tahta kaşık ile karıştırın. 
  • Unun kokusu gittikten sonra, tencereyi ocaktan alın. 
  • Hazırladığınız unlu karışımı suyla ıslatılmış tepsiye dökün. 
  • Hamuru 5 saat bu şekilde bekletin. 
  • Tavuk etini 1.5 litre suyun içinde haşlayın. 
  • Başka bir tencerede margarin ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. 
  • Salça ve kırmızı toz biberi ekleyin. Biraz karıştırıp 3 litre suyu ve tavuğu haşladığınız suyu ilave edin. 
  • Su kaynadıktan sonra, kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın. 
  • Tavuk etini kemiklerinden ayırın. Tiftiklediğiniz tavuğu çorbaya ekleyin.
  • 5-10 dakika daha beklettikten sonra servis edin. 
  • Unlu pelteyi, küçük parçalara kesip, çorbaya ekleyin. 
Afiyet Olsun!

0 yorum :

Yorum Gönder