14 Haziran 2016 Salı

Sahurda Hem sağlıklı Hem De Doyurucu Sofra Hazırlamak


Sahurda çok yemek, gün boyu tok kalabileceğiniz anlamına gelmez; bu nedenle gereksiz ve fazla yemek yerine gün boyu tok kalmanızı sağlayacak besin gruplarını tercih etmelisiniz. 
Sahurda gereğinden fazla yediğiniz yemekler, gün içerisinde sizi rahatsız edecek, mide düzeninizi bozacak ve düşündüğünüzün aksine daha hızlı acıkmanızı sağlayacaktır.
 
İftardan kalan yemekleri, fazla yağlı, tuzlu, lif oranı düşük besinleri tercih etmemelisiniz. Kızartmalar, ağır hamurişi yemekler sahurda uzak durmanız gerekenler arasında yer alıyor. 

Fazla yağlı ve tuzlu yiyecekleri tercih ederseniz, daha kısa sürede su içme ihtiyacı hissedersiniz. Bu nedenle sahurda tuzdan ve yağdan uzak durmalısınız. 

Sıvı ihtiyacınızı karşılayacak, içeriğinde yeterince su bulundurudan besinleri sahur sofranızdan eksik etmemelisiniz. Bu besinler salatalık, komposto, domates, brokoli, karpuz, çilek vb. olabilir. 

Su oranı yüksek besinlerle birlikle sahurda, 3-4 bardak su içmeyi de ihmal etmemelisiniz.

Yumurta, yağsız kıymalı makarna, tam buğday ekmeği, az yağlı ve peynirli gözleme, maydonoz, ceviz, badem, meyve çeşitleri ve bolca su sahurda yer verebileceğiniz besinler arasında yer almaktadır. 

0 yorum :

Yorum Gönder