31 Mayıs 2016 Salı

Dondurmalı Kurabiye


Kurabiye keyfini, yazın da gelmesiyle serinletici bir lezzete dönüştürüyoruz. 

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • Sade veya tercihe göre seçilen dondurma
  • 1 kase oda sıcaklığında süt 
YAPILIŞI

  • Un, pudra şekeri, margarin, kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kabın içerisinde yoğurun.
  • Tüm malzemeler karışıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince orta büyüklükte bezeler halinde hamuru fırın tepsisine yerleştirin.
  • 180 derecelik fırında, kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Ardından soğumaya bırakın.
  • İyice soğumuş olan kurabiyeleri, bir kase oda sıcaklığındaki süte batırıp çıkarın.
  • İsteğe bağlı olarak sütün içerisine bir tatlı kaşığı kahve veya tarçın da ekleyebilirsiniz.
  • Yumuşayan kurabiyelerinizin üzerine, kurabiyelerinizin büyüklüğüne göre dondurma koyun.
  • Mevsim meyveleri ile süsleyin. 
Afiyet Olsun! 

0 yorum :

Yorum Gönder