17 Mayıs 2016 Salı

Beğendik Mutfak İle Ev Yapımı Dondurma!


Tatlıların en serinleticisi ve yaz aylarının vazgeçilmezi, dondurma! Hele de çikolata soslarıyla, meyvelerle süsleyip püsleyip tadını çıkarmak yaz aylarında olmazsa olmaz. Evinizde kendi yapacağınız hem sağlıklı hem de lezzetli dondurma tarifi ile sıcak havalara merhaba demenin çoktan zamanı geldi.

MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı salep
  • 2 adet damla sakızı
YAPILIŞI
  • Sütü ve damla sakızını bir tencerede karıştırarak kaynatın.
  • Tencereye 2 yemek kaşığı salep ve 1 su bardağı şekeri ekleyin ve malzemeler eriyene kadar kaynatmaya devam edin.
  • Ocaktan aldığınız karışımı, ara ara karıştırarak soğutun.
  • Soğuyan dondurmayı bir kaba alın ve 45-60 dakika kadar buzlukta bekletin.
  • Sürenin sonunda dondurmayı iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun.
  • Birer saat aralıklarla bu işlemi 4-5 defa tekrar edin.
  • En son karıştırmanın ardından dondurmayı en az 6 saat buzlukta bekletin.
  • 6 saatin sonunda dondurmanız servise hazır. Beğendik mağazalarından alacağınız taze meyvelerle ve çeşit çeşit çikolata soslarıyla süsleyerek dondurmanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

0 yorum :

Yorum Gönder