13 Nisan 2016 Çarşamba

Nisan Ayında Neler Yemeli, Neler İçmeli?

Her mevsimin kendine has meyvesi, sebzesi, balığı vardır. İşin özü her şeyi mevsiminde yemek gibisi yoktur. Peki, Nisan ayında neler yemeli, neler içmeli? 


BALIK
Her ay, mevsimine uygun balıklar tüketilmelidir. Bunun temel nedeni; yumurtlama döneminde balıkların yenmesinin deniz ekosisteminin bozulmasına neden olmasıdır. Bu nedenle Nisan ayında; uskumru, kefal, kalkan, mezgit, barbun, mercan, levrek, dil balığı, mercan, lüfer tercih edilmelidir.


LAHANA
C vitamini zengini olan lahana, cilt ve saç sağlığını korur, enfeksiyon hastalıklarında vücuda yardımcıdır.


ENGİNAR
Kolesterolün düşmanı enginar, tam bir Nisan sebzesidir. İçerdiği yüksek lif sayesinde sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler. İdrar söktürücü özelliği sayesinde ise, vücuttaki fazla suyun atılmasını ve ödem oluşmasını engeller.


BAKLA
B1, B2, B6, K vitaminleri ve potasyum, magnezyum zengini olan taze bakla, böbreklerin koruyucusudur. Nisan ayında bolca tüketilmesi sindirimi sistemini düzenler ve göğüs hastalıklarından korur.


ÇAĞLA
Çağlanın, antioksidan özelliği vardır ve E vitamini ile cildi güzelleştirir. Ayrıca antikanser besinler arasında yer alır ve kolesterolü düşürür. Ancak aşırı tüketiminden içerdiği yağ oranı nedeniyle kaçınılmalıdır.


LİMON
Enfeksiyonlarla savaşan Nisan meyvesidir. Tansiyonu dengeler ve iyi kolestrolü artırır. Ayrıca yağ yakımına yardımcıdır. Sabahları bir bardak ılık suya katılan limon suyu, diyetlerin vazgeçilmezidir.

0 yorum :

Yorum Gönder