MALZEMELER
- 250 gr tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı soğuk süt veya su
- 250 ml süt kreması
- 250 gr bitter çikolata
- Toz kakao
YAPILIŞI
- Tereyağ ve şekeri karıştırın.
- Unu ve yumurtayı ekleyerek, malzemeleri harmanlayın.
- Karışım toz haline gelince soğuk sütü veya suyu ekleyin.
- Oluşan hamuru streçe sararak yaklaşık 1.5 saat buzdolabında bekletin.
- Bir kapta süt kremasını kaynatın ve içine çikolatayı parçalayarak ekleyin.
- Çikolata iyice eriyene kadar karıştırın. Erime işlemi tamamlandığında, çikolata kremasını soğumaya bırakın.
- Buzdolabında beklettiğiniz hamuru, tart kalıbına yerleştirin ve 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
- Pişen tart hamurunun üzerine ılınan çikolata kremasını yayın ve 3 saat buzdolabında bekletin.
- Servis öncesi tartınızın üzerini kakao ile kaplayın.
Afiyet Olsun!
0 yorum :
Yorum Gönder