15 Şubat 2016 Pazartesi

Lezzeti Şahane: Çikolatalı Tart!


MALZEMELER
  • 250 gr tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı soğuk süt veya su
  • 250 ml süt kreması
  • 250 gr bitter çikolata
  • Toz kakao
YAPILIŞI
  • Tereyağ ve şekeri karıştırın. 
  • Unu ve yumurtayı ekleyerek, malzemeleri harmanlayın. 
  • Karışım toz haline gelince soğuk sütü veya suyu ekleyin. 
  • Oluşan hamuru streçe sararak yaklaşık 1.5 saat buzdolabında bekletin. 
  • Bir kapta süt kremasını kaynatın ve içine çikolatayı parçalayarak ekleyin. 
  • Çikolata iyice eriyene kadar karıştırın. Erime işlemi tamamlandığında, çikolata kremasını soğumaya bırakın. 
  • Buzdolabında beklettiğiniz hamuru, tart kalıbına yerleştirin ve 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. 
  • Pişen tart hamurunun üzerine ılınan çikolata kremasını yayın ve 3 saat buzdolabında bekletin. 
  • Servis öncesi tartınızın üzerini kakao ile kaplayın. 
Afiyet Olsun! 

0 yorum :

Yorum Gönder