14 Ocak 2016 Perşembe

Sofralarınız Beğendik Tarifleriyle Lezzetlensin!


DOMATES ÇORBASI

Malzemeler
  • 5 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı sıcak su
  • ½ su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
  • Çorbanızı yapacağınız tencerede tereyağını eritin ve sıvı yağı ekleyin.
  • Unu ekleyerek biraz kavurun. Bu aşamada unun tam kavrulması için yuvarlak çizgiler çizerek karıştırmak yerine unu ezerek kavurun. Bu, hem unun topaklanmasını engeller hem de eşit kavrulmasını sağlar.
  • Kavurma işleminin ardından domates salçasını ve kabuklarını soyup, rendelediğiniz domatesleri ekleyin.
  • Domatesler suyunu çekmeye başlayana kadar kavurun, suyu ve tuzu ekleyin. 
  • Malzemelerin dibe çökmemesi için, kısık ateşte çorbayı kaynayana kadar karıştırın.
  • Çorbanızın altını kapatıp, biraz ılımasını bekledikten sonra sütü ekleyerek, blender ile karıştırın. Bu sayede, hem çorbada topaklanma olmasını engellemiş, hem de çorbanın kıvamlı olmasını sağlamış olursunuz.
  • Servis esnasında çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar veya isteğe bağlı karabiber ekleyebilirsiniz.

FIRINDA SEBZELİ TAVUK

Malzemeler
  • 4 parça tavuk budu
  • 2 adet iri patates
  • 2 adet kabak
  • 1 konserve bezelye
  • 2 adet havuç
  • 4 – 5 adet çarliston biber
  • 4 – 5 adet kırmızı taze biber
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Salça
  • Soya sosu
  • Karabiber ve isteğe bağlı baharatlar
Yapılışı


Fırında sebzeli tavuk yaparken, en önemli husus bütün sebzelerin doğru şekilde doğranmasıdır. Bunun nedeni ise, kullanılan bütün sebzelerin ve tavuğun pişme süresinin farklı olmasıdır. 

  • Öncelikle tavuklarımızın önüne ve arkasına bir bıçak yardımıyla yatay çizikler atıyoruz. Bu sayede tavuğun, hazırlayacağımız salçalı sosu daha iyi çekmesini sağlıyoruz. 
  • Patatesleri serçe parmağı kalınlığında, yuvarlak şekilde kesin.
  • Kabaklar hızlı pişeceği için ister küp küp, isterseniz yuvarlak şekilde kesin; ancak çok ince olmamasına dikkat edin.
  • Havuçlar ise, zor pişeceğinden, onları jülyen şekilde doğrayın.
  • Aynı şekilde biberleri de jülyen şekilde doğrayın.
  • Bütün sebzeleri ve tavukları, bir peçete veya mutfak fırçası yardımıyla yağladığınız fırın tepsisine alın.
  • Bu sırada fırınınızı 185 derecede ısıtın. 
  • Bir kase içerisine salça, rendelenmiş sarımsak, karabiber, isteğe bağlı baharatlarınızı koyun.Üzerlerine yavaş yavaş sıcak su ekleyin, damak tadınıza göre soya sosunu katın. İyice karıştırıp, biraz bekletin.
  • Hazırladığınız bu sosu, tavuk ve sebzelerinizin üzerine eşit miktarda dökün ve fırınlayın.
  • Ortalama 35 – 40 dakika arasında akşam yemeğiniz hazır!

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

Malzemeler
  • Közlenmiş patlıcan
  • Közlenmiş kırmızı biber
  • Domates
  • Salatalık
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Yapılışı
  • Patlıcanları közlemek biraz zaman alan ve zahmetli bir iştir. Bu nedenle Beğendik Mağazaları’ndan aldığınız hazır közlenmiş patlıcanları geniş bir tabağa koyun.
  • Üzerine yine Beğendik’te en kalitelisini ve lezzetlisini bulabileceğiniz közlenmiş kırmızı biber konservesini ekleyin.
  • Küp küp doğradığınız domates, salatalık ve soğanları katın.
  • Zeytinyağı ve tuz ekleyin. 
  • Dilerseniz salatanın içerisine, dilerseniz yalnızca üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin.
  • Salatanız servise hazır!

Afiyet Olsun!  :)

0 yorum :

Yorum Gönder