5 Ocak 2016 Salı

Mis Kokulu, Sağlıklı ve Pratik Kereviz!


Malzemeler


  • 1 kilo kereviz
  • 2 adet patates
  • 1-2 adet havuç
  • 1-2 adet soğan
  • 1su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1-1,5 su bardağı sıcak su (gerekirse)
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Limon Suyu (Kerevizi bekletmek için)

Yapılışı

  • Kerevizi orta büyüklükte, küp küp doğrayın ve bir süre limonlu suda bekletin. 
  • Soğanı yemeklik, havucu ise yuvarlak doğrayın. 
  • Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup, havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından, doğradığınız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavurun. 
  • 1 adet kesme şekeri de ilave edin. 
  • 1 su bardağı portakal suyunu ekleyin. 
  • Gerekirse ilave olarak, 1-1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebilirsiniz. 
  • Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın. 
  • Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirin. 

Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. 
Dilerseniz servis ederken, dere otu da kullanabilirsiniz. :)

Ayrıca kerevizin yanına çok yakışan, hazırlanışı da oldukça kolay bir mezeye ne dersiniz? :)

Meze İçin Gerekli Malzemeler
  • Havuç 
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Nane, Kekik
  • Ceviz
Not: Meze için kullanılacak malzemelerin miktarını, kişi sayısına göre birer adet artırarak belirleyebilirsiniz. 

Yapılışı

  • Havuçların ve sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin. 
  • Sarımsakları yoğurda ekleyerek, iyice karıştırın. 
  • Ardından rendelediğiniz havuçları da ekleyerek, karıştırın. 
  • Cevizleri, dilerseniz mezenin içine; dilersiniz sadece üzerine koyabilirsiniz. 
  • Zeytinyağını da meze üzerinde gezdirdikten sonra, birer tutam kekik ve nane serperek servis edebilirsiniz.
İşte kerevizin yanına yakışacak, mis gibi bir meze de tamam!

Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder