Malzemeler
- 1 kilo kereviz
- 2 adet patates
- 1-2 adet havuç
- 1-2 adet soğan
- 1su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1-1,5 su bardağı sıcak su (gerekirse)
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
- Zeytinyağı
- Limon Suyu (Kerevizi bekletmek için)
Yapılışı
- Kerevizi orta büyüklükte, küp küp doğrayın ve bir süre limonlu suda bekletin.
- Soğanı yemeklik, havucu ise yuvarlak doğrayın.
- Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup, havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından, doğradığınız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavurun.
- 1 adet kesme şekeri de ilave edin.
- 1 su bardağı portakal suyunu ekleyin.
- Gerekirse ilave olarak, 1-1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebilirsiniz.
- Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın.
- Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirin.
Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
Dilerseniz servis ederken, dere otu da kullanabilirsiniz. :)
Ayrıca kerevizin yanına çok yakışan, hazırlanışı da oldukça kolay bir mezeye ne dersiniz? :)
Meze İçin Gerekli Malzemeler
- Havuç
- Yoğurt
- Sarımsak
- Zeytinyağı
- Nane, Kekik
- Ceviz
Yapılışı
- Havuçların ve sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Sarımsakları yoğurda ekleyerek, iyice karıştırın.
- Ardından rendelediğiniz havuçları da ekleyerek, karıştırın.
- Cevizleri, dilerseniz mezenin içine; dilersiniz sadece üzerine koyabilirsiniz.
- Zeytinyağını da meze üzerinde gezdirdikten sonra, birer tutam kekik ve nane serperek servis edebilirsiniz.
İşte kerevizin yanına yakışacak, mis gibi bir meze de tamam!
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder