18 Ocak 2016 Pazartesi

Bu Akşamın Menüsü: Beşamel Soslu Brokoli ve Kış Aylarının Kahramanı Soğan Çorbası!


SOĞAN ÇORBASI

Malzemeler


  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı et suyu 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dilimlenmiş ekmek
  • Rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı
  • Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Tencerede erittiğiniz tereyağının içine soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Kavurma işlemini, soğanlar karamelize olana kadar sürdürün.
  • Bu esnada çorbanızın baharatlarını ekleyin ve kavurma işlemini bu şekilde sonlandırın.
  • İyice yumuşayan soğanları, birkaç dakika yüksek ateşte pişirin ve soğanların renklenmesini sağlayın.
  • Çorbanın ununu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 
  • Ardından et suyunu ekleyin, kışık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Yaklaşık 15 - 20 dakika kaynayan çorbanızı servis kasesine alın ve üzerine bir dilim ekmek yerleştirip, rendelenmiş kaşar serpin.
  • Çorbanızı, 200 derecede ısıtılmış fırına verin.
  • Kaşar eriyene kadar pişirin. 


İşte çorbanız hazır! 



BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ

Malzemeler
  • 750 gr. brokoli
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su 
  • 1 diş sarımsak
Beşamel sos için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş kaşar
Yapılışı
  • Brokolileri ayıklayın. Çiçeklerini, sert ve büyük kök kısımlarını temizleyin.
  • Bilinenin aksine, brokolileri direkt sıcak suda haşlamaya başlamayın.
  • Önce 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile brokolileri sürekli çevirerek hafifçe kavurun.
  • Ardından, kaynamış suyu yavaş yavaş brokolilerin üzerine ekleyin. 
  • Haşlama esnasında tencereye bir diş sarımsak atın ve bu şekilde yaklaşık 5 - 6 dakika haşlama işlemini gerçekleştirin.
  • Haşlanan brokolilerin suyunu süzüp, fırın kabına alın. 
  • Beşamel sosu için, tereyağı sos tenceresinde eritin ve yağ köpürmeye başlayınca unu katın.
  • Kısık ateşte sürekli çevirerek unu kavurun. 
  • Renklenmeye başlayan unun üzerine yavaş yavaş sütünü ekleyin.
  • Bu esnada tuzu ve karabiberi de ekleyip, sürekli karışıtırın.
  • Kıvamını alan sosu, ocaktan alıp brokolilerin üzerine dökün.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini, istediğiniz miktarda serpin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. 
Afiyetle yemeniz için Beşamel Soslu Brokoli de artık hazır!


Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder