MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yumurta akı
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
9 su bardağı un
Üzeri İçin;
İç Harcı İçin;
5 yemek kaşığı un
- 125 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
- İç harcı için tereyağını tencerede eritip unu ekleyin.
- Unu, kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz serpip ocaktan alın.
- Hamur için, maya ve ılık sütü büyük bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp, mayalanması için 1 saat bekletin.
- Hamuru 9 eşit bezeye ayırın.
- Bezeleri, un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle incelterek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Fırın tepsisini yağlayın.
- Açtığınız hamurların ortasına birer yemek kaşığı iç malzeme ilave edin ve hafifçe yayın.
- Hamurların uç kısımlarını yukarı doğru toplayıp kapatın ve birleşim yerleri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.
- Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak (bir parmak kalınlığında olmalı) yassılaştırın.
- Üzeri için yumurta sarıları ve sıvıyağı küçük bir kapta çırpıp, karışımı fırçayla hamurların üzerine sürün.
- Çörek otu, susam ve ay çekirdeği içini serpiştirin.
- Tekrar mayalanması için 40 dakika daha bekletin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Artık Keteniz servise hazır; Afiyet Olsun! :)